Danshelg på Gangvide Farm i När 24-26 maj 2019

Den här helgen for ett stort gäng från ön och från fastlandet med stor förväntan till När och Gangvide Farm. Här skulle det dansas och dans blev det! Det började med att vi fick checka in och får våra ”dansband” och sedan hälsade Lennart alla välkomna och drog igång det hela. Dansen pågick i det stora garaget och även om solen lyste utanför så blåste det lite kalla vindar in i hallen. Men dansen höll oss varma och Malene Jacobsen, inbjuden koreograf från Danmark höll våra hjärnor varma när hon lärde ut ett antal danser under helgen. Vi hade också en dansbana utanför garaget och där var det ibland bara någon ensam dansare och ibland ett helt gäng. Härlig blandning av dansare från flera olika dansklubbar.

På fredagkvällen fick vi en liten show av flera av Astus dansare som körde en gammal goding. Efter det så var puben öppen där man bl.a kunde testa Gotlandsdricka.

Middag och lunch åt vi inne i växthuset där det var lite varmare. Och där kunde man också äta frukost om man sov över på Gangvide. Just lördagsmorgonen så var det lite varmare och en del satt ute med sin frukost. Under lördag eftermiddag så var det paus i dansen och då for vi bl.a till Närsakar och fikade och lyssnade på Brändu Sveinpälsar som underhöll med sin härliga musik.

På söndagen så var det en del som måste fara tidigare för att ta sig hemåt och vi flyttade in i den lilla lokalen där det var varmare och övade på det som Malene hade lärt ut.

Det var en härlig helg, även om vädret inte var så varmt på natten och det blev regn på söndagen så är vi nog tacksamma att vi inte fick en värmebölja för det hade varit värre.

Ett stort tack till alla i instruktörer och andra i Astu som hjälpte till att få ordning på helgen, speciellt Lennart som drog i väldigt mycket. Nu ska vi utvärdera det hela så att danshelgen nästa år blir ännu bättre!