Uppvisningar vecka 41

Danslägret hann inte mer än sluta förrän det var dags för flera uppvisningar. Vi hade en intensiv vecka, men alla uppskattade oss mycket. Tack till alla dansare som kunde och ville ställa upp denna vecka.

Bröstcancerföreningens möte 30/9

Vi var 16 dansare som samlades i Arbetarrörelsens hus där vi träffade 12 damer från föreningen Rosa. Vi dansade några danser för dem och sedan var det dags för dem att få prova-på. Millan lärde ut ”Toeing the Line” och det var många skratt då man gjorde flera ”variationer”. Men efter två omgångar av dans till musik så började stegen sitta där de skulle. Vi avslutade tillfället med ytterligare två danser innan det blev fika för alla. Kommentarer efteråt från damerna är att ”detta var det roligaste de gjort på flera år”. Nedan ett par bilder på oss som dansar och på damerna som provar på.

SPF Höstglöds Country Afton 3/10

Denna fredag var vi 11 dansare som tog oss ut till Väskinde Bygdegård där pensionärsföreningen Höstglöd hade inbjudit till Country Afton. Alla besökare var klädda i cowboyhattar och scarfar och på scenen var ett läger iordninggjort med eld och sadel, hö och gitarr. Vi dansade några danser och sedan var det dags att locka upp så många som möjligt av pensionärerna för att prova på dansen ”They Can’t Stop Me Now”. Flera herrar vågade sig upp och visade sig var riktigt duktiga. Många skratt och många variationer blev det, men alla uppskattade det hela mycket. Vi avslutade med ytterligare ett par danser innan vi lämnade gänget för fortsatt fest.

I tidningen kunde man läsa i föreningsnotisen om oss.

Visbydagen med Kultur i Natten 4/10

Lördagen gav oss om inte sol så varmt väder och på eftermiddagen så samlades vi vid Södertorg för att dansa oss genom stan. Tanken var att göra 4 stopp och på varje ställe dansa två danser. Vi började vi Telia-butiken där ett par åskådare hade suttit och väntat på oss i 45 minuter. Vi var 8 dansare som körde två danser inför ett 40-tal åskådare. Vi vandrade sedan vidare till Skafferiet där vi körde ytterligare två danser för ca 40 personer. En promenad ner till St Hansplan där det var lite mindre med folk, men dock ett 25-tal som tittade på de två danser vi gjorde där. Vi avslutade det hela på Donners plats där det var loppis och dansade våra två sista danser för ytterligare ett 20-tal.

Vi som dansade tyckte detta var riktigt kul och tänker oss nog att vi gör om detta nästa år igen.