Om Astu

Astu Stompers LoggaNågra ord från vår ordförande:

Den 18 juni 2000 bildades Astu Stompers Gotland Line Dance och sedan dess har föreningen växt. Idag har vi medlemmar i alla åldrar. Det fantastiska med linedance är att alla kan vara med, oavsett ålder och kön – alla dansar på sina egna villkor.

Linedance har flera positiva effekter som att konditionen ökas, motoriken och minnet tränas samt att det befrämjar det sociala livet, dessutom förebygger dansen benskörhet.

I linedance finns något för var och en, vi har kurser för den som är nybörjare till den som dansat i flera år. Det finns ett enormt utbud av danser i olika stilar och musiken varierar från country till dagens popmusik. När du har lärt dig dansen så har du möjlighet att delta i våra evenemang inom föreningen såsom öppna danser och dansträningar. Eftersom linedance dansas över hela världen kan du vid besök på andra orter och i andra länder möta dansare som kan samma danser som du.

För att vi skall kunna anordna kurser behövs det eldsjälar som brinner för linedance. Det har vi i våra instruktörer och ”änglar”. Hur många timmar de lägger ner vet de nog inte ens själva. Vi är så tacksamma att de har ork att förmedla danserna med den glädje och entusiasm som de gör.

Själva ordet – Astu – betyder granne på gutamål och det är det vi är när vi dansar på rader bredvid varandra, men vi är också vänner som alla gör det vi tycker är roligast – dansar linedance.

Vårt motto är: Vi dansar aldrig fel utan gör bara olika variationer.

Jag hoppas att du också vill vara med,
hälsar Astu Stompers ordförande
Eva Lickander

”Att dansa med fötterna är en sak, men att dansa med hjärtat en annan”

Astu i Media

Ibland så dyker vi upp i media och här hittar du länkar till en del av de reportage och intervjuer vi medverkat i:

Dansat på SPF Höstglöds Country Afton: Tidningsnotis Countryafton
 
Rawley Taylors video ”The Country Rap”: https://www.youtube.com/watch?v=LiVc0M6HmPQ
 
Klinte marknad hösten 2012: http://www.youtube.com/watch?v=wx3AIFkaTqU
 
Gotlands Annonsblad augusti 2012: GotlandsAnnonsblad aug2012